CONCEPT / FOTOGRAFIE / TRENDFORECASTING
Elk moment van de dag communiceren wij met elkaar, mét en zonder woorden. Haardracht is er één manier van. We kleuren ons haar roze om een statement te maken tegen negatieve nieuwsberichten (2018). Vrouwen ondergaan een buzz-cut als een daad van verzet tijdens de #MeToo- beweging. Floor Kleyne is er op gefocust dat een karakter en kapsel bij elkaar passen. ‘Deze tijd kenmerkt zich door het overbrengen van je eigen identiteit’, aldus Floor. We willen niet alleen met onze kleding of make-up communiceren, ook met ons haar. ‘Je haar is een directe weerspiegeling van onze identiteit’ zegt Tom Hofland. Iedereen staat wel even voor de spiegel om zijn haar te fatsoeneren. En wie ziet dat nu? 
Communiceren met haardracht is in dit boek in drie pijlers verdeeld: statement, status en cultuur. Een statement maken waarbij typerende kapsels een belangrijk aspect zijn. Je sociale status overbrengen met een kapsel of je cultuur overbrengen door middel van je haartype.
Bij elke pijler wordt het verleden en heden besproken met daarbij de maatschappelijke ontwikkelingen die van toepassing zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek zal de volgende vraag beantwoord worden: 
‘Welke trends zijn van invloed op de haardracht in 2025?’ 
​​​​​​​


INKIJK INSPIRATIEBOEK
Back to Top