MODE -/ RUIMTESTYLING/ MATERIAAL BEWERKING
Het begon allemaal om de interactie en dialoog. Het delen van kennis, ervaringen en verhalen. Social media. Wat ons veel goeds maar ook slechts heeft gebracht. Het heeft ons dichterbij elkaar gebracht en tegelijkertijd mijlenver.
Anno 2018 is niet meer bloemetjes en bijtjes. De negatieve-/haatberichten vliegen je om de oren. Of het nu intimiderend, discriminerend, vernederend, racistisch of seksistisch is, je komt het allemaal tegen. Deze reacties zorgen voor discussies of die de discussies extra opblazen. Waardoor het lijkt of er geen einde aankomt. Internetrollen zijn hier schuldig aan. Zij hebben ervoor gezorgd dat er geen grenzen meer zijn. Zij kwetsen expres. Zij hebben ervoor gezorgd dat kwetsen op social media een tendens is geworden. Zij hebben bij mij veel onbegrip, verbijstering en teleurstelling opgeroepen. Zij horen door hun omgeving geconfronteerd te worden. Zij moeten weten dat dit niet oké is.
Om dit concept te visualiseren heb ik een kledinglijn en een bijpassende ruimte ontworpen. Deze ruimte, genaamd Mental Alert,  zal zich bevinden in de Hudson's Bay. 

| Denkbeeldig project
MODESTYLING
RUIMTESTYLING | MENTAL ALERT 
‘Het ervaren van kwetsbaarheid kan een persoon aanzetten tot zich rebels te gaan gedragen.’ 
Een tegenbeweging zorgt voor opschudding. Dat is waar dit concept over gaat. Internettrollen bewust maken van hun gedrag. Dit door middel van protesterende mensen. Die door onder andere een ruimte, getriggerd worden rebels te zijn.
De ruimte is bedoelt om een persoon bewust te laten worden van een internettrol zijn/haar gedrag. Je krijgt gewelddadige gevoelens en al je zintuigen worden geprikkeld.
Je loopt eerst door een smalle gang, alsof je naar het zwarte gat loopt. Vervolgens kom je in een ietwat grotere ruimte en licht er, op de grond, een vierkant op. Er staat: ‘stand here’. Wanneer men hier staat lichten de muren op. Er worden op de muren hate messages weergegeven.​​​​​​​

MATERIAAL BEWERKING​​​​​​​
Back to Top