RUIMTESTYLING

Naar aanleiding van het kunstwerk The Temporal Sitter van Kevin Francis Grey ben ik een ruimte gaan ontwerpen. Het gevoel van kwetsbaarheid stond hier centraal. 
Ik heb YOUR PRIVATE SPACE ontworpen voor kwetsbare mensen, of mensen die kwetsbaarheid willen ervaren, voor zelfverzekerde personen. Zij kunnen tussen hun afspraken door naar deze ruimte komen om hier te werken/lezen/bellen. 
Om kwetsbaarheid over te brengen is het gebouw van glas en is elke private space ook van glas. De materialen van het meubilair zijn zwaar, koud en kil. 
Wat ik over wil brengen: Ik wil dat je het gevoel kwetsbaarheid ervaart, maar dat je wel even op deze plek jezelf kunt zijn. Dit omdat de andere mensen in deze ruimte ook kwetsbaar zijn. Door de hoeveelheid mensen val je eigenlijk niet meer op. Je bent hier allemaal hetzelfde en even kwetsbaar. Door kwetsbaarheid, ben je toegankelijker waardoor de mensen bij elkaar, in deze ruimte, als een heel sterk geheel kunnen overkomen.
 The private spaces worden weergegeven met cijfers zodat je bij binnenkomst kunt zien welke bezet is en welke vrij. De glazen hokjes hebben drie verschillende afmetingen. Elk hok is het minimale m2 wat een persoon nodig heeft. Dit voor de verschillende activiteiten (werk/bellen/lezen). 

 Kevin Francis Gray -The Temporal Sitter | inspiratiebeeld


UITWERKING MAQUETTE
Back to Top