PERRY ONLIFE
CONCEPT / COMMUNICATIE / MEDIA STYLING

'Perry Onlife komt voort uit mijn frustratie dat de puber van nu een tekort aan empathisch vermogen heeft als gevolg van digitalisering.
Pubers geven meer voorkeur aan online communicatie dan authentieke contactmomenten. Door de onlife levenstijl, verwevenheid van online- en offline zijn, wordt sociale interactie niet gestimuleerd en wordt het empathisch vermogen minder ontwikkeld. Authentiek communiceren geeft je een geluksboost omdat je je verbonden voelt met een ander. Wat immers een basisbehoefte is. In samenwerking met Perry Sport is het concept Perry Onlife ontwikkeld, een game wat gebaseerd is op sportieve challenges wat gepaard gaat met sociale interactie. Spelenderwijs laat Perry Onlife zien dat real life connecten cool is!' 
Bekijk hier het prototype van de game
*Denkbeeldig en tevens afstudeer project 2020
HAARTAAL 
CONCEPT / FOTOGRAFIE / TRENDFORECASTING

Elk moment van de dag communiceren wij met elkaar, mét en zonder woorden. Haardracht is er één manier van. We kleuren ons haar roze om een statement te maken tegen negatieve nieuwsberichten (2018). Vrouwen ondergaan een buzz-cut als een daad van verzet tijdens de #MeToo- beweging. Floor Kleyne is er op gefocust dat een karakter en kapsel bij elkaar passen. ‘Deze tijd kenmerkt zich door het overbrengen van je eigen identiteit’, aldus Floor. We willen niet alleen met onze kleding of make-up communiceren, ook met ons haar. ‘Je haar is een directe weerspiegeling van onze identiteit’ zegt Tom Hofland. Iedereen staat wel even voor de spiegel om zijn haar te fatsoeneren. En wie ziet dat nu? 
Communiceren met haardracht is in dit boek in drie pijlers verdeeld: statement, status en cultuur. Een statement maken waarbij typerende kapsels een belangrijk aspect zijn. Je sociale status overbrengen met een kapsel of je cultuur overbrengen door middel van je haartype.
Bij elke pijler wordt het verleden en heden besproken met daarbij de maatschappelijke ontwikkelingen die van toepassing zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek zal de volgende vraag beantwoord worden: 
‘Welke trends zijn van invloed op de haardracht in 2025?’ 

*Denkbeeldig en tevens casestudy project 2020
TROLL ALERT 
MODE -/ RUIMTESTYLING/ MATERIAAL BEWERKING

Het begon allemaal om de interactie en dialoog. Het delen van kennis, ervaringen en verhalen. Social media. Wat ons veel goeds maar ook slechts heeft gebracht. Het heeft ons dichterbij elkaar gebracht en tegelijkertijd mijlenver.
Anno 2018 is niet meer bloemetjes en bijtjes. De negatieve-/haatberichten vliegen je om de oren. Of het nu intimiderend, discriminerend, vernederend, racistisch of seksistisch is, je komt het allemaal tegen. Deze reacties zorgen voor discussies of die de discussies extra opblazen. Waardoor het lijkt of er geen einde aankomt. Internettrollen zijn hier schuldig aan. Zij hebben ervoor gezorgd dat er geen grenzen meer zijn. Zij kwetsen expres. Zij hebben ervoor gezorgd dat kwetsen op social media een tendens is geworden. Zij hebben bij mij veel onbegrip, verbijstering en teleurstelling opgeroepen. Zij horen door hun omgeving geconfronteerd te worden. Zij moeten weten dat dit niet oké is.

MENTAL ALERT - ruimtestyling
‘Het ervaren van kwetsbaarheid kan een persoon aanzetten tot zich rebels te gaan gedragen.’ 
Een tegenbeweging zorgt voor opschudding. Dat is waar dit concept over gaat. Internettrollen bewust maken van hun gedrag. Dit door middel van protesterende mensen. Die door onder andere een ruimte, getriggerd worden rebels te zijn. De ruimte is bedoelt om een persoon bewust te laten worden van een internettrol zijn/haar gedrag. Je krijgt gewelddadige gevoelens en al je zintuigen worden geprikkeld.
Je loopt eerst door een smalle gang, alsof je naar het zwarte gat loopt. Vervolgens kom je in een ietwat grotere ruimte en licht er, op de grond, een vierkant op. Er staat: ‘stand here’. Wanneer men hier staat lichten de muren op. Er worden op de muren hate messages weergegeven. De kleding collectie wordt d.m.v. flikkerende lichten onthuld.

*Denkbeeldig project 2018
materiaal bewerking
materiaal bewerking
Mode styling
Mode styling
Ruimte styling
Ruimte styling
Mode styling
Mode styling
Ruimte styling
Ruimte styling
Ruimte styling
Ruimte styling
materiaal bewerking
materiaal bewerking
Mode styling
Mode styling
materiaal bewerking
materiaal bewerking
Ruimte styling
Ruimte styling
Back to Top